Työskentelysopimus 9.6.2015

Otan mukaani polkupyörän, sanaisen arkkuni ja teltan. Kesän kuluessa poljen Turusta Pohjois-Savoon, keräten havaintoja matkani varrelta. Pysähdyspaikoilla esiinnyn. Matkan ensimmäinen vaihe alkaa 28.6. ja viimeinen matka tehdään elokuussa. Dokumentoin projektin tähän blogiin.

Sitoudun toteuttamaan tämän hullun idean, tuli mitä tuli.
Tiia Sorjonen/Anna Joel
Turussa 9.6.2015

Merkintä Nro.3

Uusin lausuntapaikka löytyi Kuopiosta. Kuopion kauppahallissa toimiva Rosebud-kirjakauppa on matkan viimeisen etapin ensilausuntapaikka. Lisäksi sain mahdollisuuden osallistua 17.7. kauppahallin edessä järjestettävään Rapukamuralliin lausuntaesitykselläni. Rapukamu on jokiravun suojelua edistävä hanke ja Rapukamurallin järjestäjät kuvaavat tapahtumaa seuraavilla sanoilla:

"III RapuKamurallit (Kuopion tori), 17.7.2015 klo 12 alkaen: Yhäkin vaan jokirapua ja kulttuuria, nytten taasen savolaisessa maisemassa. Tällä kertaa jokiravun lisäksi lauteilla hienostunut kuoro ja Uncle John's Blues Bandin kokoonpano jossakin kokoonpanossa. Ihan pakollinen, siis."

Matkalle lähtöön on enää alle kaksi viikkoa.  Henkinen valmistautuminen on salavihkaa alkanut. Kulkiessani yksin kaupungilla huomaan kokeilevani sitä, kuinka havainnoida hetkeä ja "kirjoittaa runoa lennosta". Päähän saattaa pulpahtaa hassuja riimityksiä tai merkityksellisiä lauseita. Jokaisessa tilanteessa tuntuu olevan jotain runollista. Se on hassua. Kaikki näyttää, tuntuu ja maistuu runolta. Homman idea on siis sisäistynyt jo, olen ottanut varaslähdön materiaalin tuottamiseen, vaikka nyt pitäisi vielä malttaa ja keskittyä käynnissä oleviin projekteihin. Mutta kun tahtoo jo matkaan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti